KLASYFIKACJA I SORTOWANIE BRZOSKWIŃ PRZY UŻYCIU SYSTEMU WIZYJNEGO
PARAMETRY KLASYFIKACJI:
• Rozmiar
Klasyfikacja pomidorów ze względu na rozmiar odbywa się na podstawie analizy serii zdjęć z uwzględnieniem cech charakterystycznych brzoskwini (np. kształt)
• Waga
Za pomocą elektronicznych czujników tensometrycznych, cyfrowej filtracji sygnału oraz redukcji szumów, szybki i nowoczesny moduł wagowy dokonuje precyzyjnych pomiarów sortowanych brzoskwiń w czasie rzeczywistym znacznie skracając czas pomiaru.
• Kolor
Zainstalowane w systemie wizyjnym kamery analizują serię zdjęć umożliwiając rozpoznanie produktu ze względu na wybarwienie oraz wielkość rumieńca.
• Jakość zewnętrzna
Za pomocą kamer system wizyjny dokonuje oceny powierzchni owoców i rozpoznaje uszkodzenia zewnętrzne (np. uszkodzenia mechaniczne).
ZALETY:
- Autorskie algorytmy opracowane na bazie systemu Linux umożliwiają badanie produktów w czasie rzeczywistym. Dzięki temu nowatorskiemu rozwiązaniu obliczane są określone parametry badanych obiektów, co odróżnia nasze oprogramowanie od innych systemów wizyjnych, bazujących na porównaniu ze wzorcem.
- Oprogramowanie może być dostosowany do każdej maszyny sortującej usprawniając tym samym procesy sortowania.
- Konfiguracji systemu dokonujemy na indywidualne zamówienie klienta.
- Gwarantujemy stałą jakość, dzięki trwałym podzespołom ze stali nierdzewnej oraz stałą wydajność.
- Przyjazny dla użytkownika interfejs umożliwiający zmianę parametrów sortowania w czasie rzeczywistym.
Zapraszamy do współpracy!

Owoce i warzywa świeże
48 608-624-870
48 377-99-99





