ue

FAQ

Jabłka

KLASYFIKACJA I SORTOWANIE JABŁEK PRZY UŻYCIU SYSTEMU WIZYJNEGO

PARAMETRY KLASYFIKACJI:

• Rozmiar
Klasyfikacja jabłka ze względu na rozmiar odbywa się na podstawie analizy serii zdjęć z uwzględnieniem cech charakterystycznych jabłka (np. kształt)

• Waga
Za pomocą elektronicznych czujników tensometrycznych, cyfrowej filtracji sygnału oraz redukcji szumów, szybki i nowoczesny moduł wagowy dokonuje precyzyjnych pomiarów sortowanych jabłek w czasie rzeczywistym kilkakrotnie krótszym niż stosowany do chwili obecnej. 

• Kolor
Zainstalowane w systemie wizyjnym kamery analizują serię zdjęć umożliwiając rozpoznanie produktu ze względu na wybarwienie oraz wielkość rumieńca. 

• Jakość wewnętrzna i zewnętrzna
Za pomocą kamer system wizyjny dokonuje oceny powierzchni owoców i rozpoznaje uszkodzenia zarówno te zewnętrzne (np. parcha jabłoni, uszkodzenia mechaniczne), jak i wewnętrzne (uszkodzenia podskórne). 

 

ZALETY:

  •  Autorskie algorytmy opracowane na bazie systemu Linux umożliwiają badanie produktów w czasie rzeczywistym. Dzięki temu nowatorskiemu rozwiązaniu obliczane są określone parametry badanych obiektów, co odróżnia nasze oprogramowanie wizyjne od innych systemów wizyjnych, bazujących na porównaniu ze wzorcem.
  • Oprogramowanie może być dostosowane do każdej maszyny sortującej usprawniając tym samym procesy sortowania.
  • Konfiguracji systemu dokonujemy na indywidualne zamówienie klienta.
  • Gwarantujemy stałą jakość, dzięki trwałym podzespołom ze stali nierdzewnej oraz stałą wydajność.
  • Przyjazny dla użytkownika interfejs umożliwiający zmianę parametrów sortowania w czasie rzeczywistym. 

POZOSTAŁE OPCJE:

 EXIT CONTROL
  • zaawansowane sterowanie wyjściami;
  • współpraca z urządzeniami zewnętrznymi, m.in. pakowaczka, kanały wodne, roboty pakujące;
  • porcjowanie produktu według wagi, ilości, objętości;
  • wiele sposobów rozkładania produktu na wyjściu;
  • różne tryby przydziału produktu na wiele wyjść (równomierny, priorytetowy, kolejkowy).
ZAPIS SZABLONÓW USTAWIEŃ

zapis ustawień, sposobu sortowania oraz prędkości

 
REJESTRACJA SESJI

zapis i przechowywanie wyników sortowania w czasie rzeczywistym z uwzględnieniem dostawców, klientów;

wyniki sesji są dostępne w dowolnym czasie z możliwością wydruku

WSPÓŁPRACA Z ETYKIECIARKAMI znakowanie produktu w procesie porcjowania
STEROWANIE PRĘDKOŚCIĄ MASZYNY sterowanie prędkością maszyny i dostawy
WSPÓŁPRACA Z AUTOMATYKĄ współpraca ze sterownikami PLC, falownikami oraz obwodem bezpieczeństwa
OŚWIETLENIE LED (STROBOSKOPOWE) oświetlenie stroboskopowe LED, zużywa mniej energii i nie nagrzewa produktu w procesie analizy

 

Maszyna sortownicza do jabłek MONO

Elektroniczna misowa maszyna sortownicza do jabłek

 

Owoce i warzywa świeże

Owoce i warzywa świeże

Masz pytania?Zadzwoń do nas:

48 608-624-870

48 377-99-99

Lub zostaw Twój numer telefonuOddzwonimy do Ciebie.

Wpisz nr telefonu.

Przepisz kod z obrazka.